trouwen
samenwonen
geregistreerd partnerschap
relaties en kinderen
testamentaire voogdij
uit elkaar gaan
Wonen
Erven
Relaties
Estate planning
Ondernemen
Naast het huwelijk en het ongehuwd samenwonen kunnen partners sinds 1 januari 1998 een geregistreerd partnerschap met elkaar aangaan. Dit gebeurt ook bij de ambtenaar van de burgerlijke stand.

De gevolgen van het geregistreerd partnerschap zijn in vergelijking met een huwelijk grotendeels hetzelfde; er ontstaat onder meer een algehele gemeenschap van goederen, onderhoudsverplichtingen jegens elkaar en volgens de wet erf je van elkaar.

Door het opmaken van partnerschapsvoorwaarden kan worden afgeweken van de wettelijke algehele gemeenschap van goederen. Voor partnerschapsvoorwaarden verwijzen wij u naar de informatie over huwelijksvoorwaarden.

Let echter op als er kinderen zijn! Bij een geregistreerd partnerschap ontstaan niet automatisch familierechtelijke betrekkingen tussen een kind en de andere partner, niet zijnde de moeder. De andere partner moet het kind namelijk erkennen.

Als u meer informatie wenst over het geregistreerd partnerschap Ún kinderen of andere vragen heeft over het geregistreerd partnerschap, dan wel partnerschapsvoorwaarden neemt u dan gerust contact met ons op.
HOME         CONTACT         ROUTEBESCHRIJVING